13.03.2021, 09:58

Італія вводить локдаун на Великдень

У зв'язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності на коронавірус половина провінцій країни переходить у "червону" зону карантину.

З понеділка половина італійських регіонів переходять у "червону" зону карантину, на великодні свята влада запроваджує локдаун. Про це в п'ятницю, 12 березня, повідомило видання Corriere della Sera з посиланням на МОЗ країни, передає Кореспондент.

Так, у зв'язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності на коронавірус МОЗ Італії оприлюднило нову карту зонування країни. Відповідно до неї, "червоними" будуть провінції Ломбардія, Больцано, Тренто, Базіліката, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, П'ємонт, Венето і Марке.

Решта регіонів відносяться до "помаранчевої" зони, за винятком острова Сардинія, який залишається "білим".

За розпорядженням прем'єр-міністра Маріо Драгі, у "червоних" провінціях повинні бути закриті всі торгові точки (крім аптек і продуктових магазинів) й освітні установи, діє заборона на пересування без особливої ​​необхідності.

Крім того, влада оголосила про введення локдауну на 3-5 квітня по всій країні.

Напередодні в Італії зафіксовано 26 824 нових випадки зараження на COVID-19 і 380 смертей серед інфікованих. За даними видання, подібні показники реєстрували в кінці листопада - на спаді другої хвилі епідемії.

Нагадаємо, 9 березня повідомлялося, що в Італії з початку пандемії 100 103 людини померли від коронавірусу. Перший летальний випадок був зафіксований більше року тому.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: