• Головна
  • Новини
  • Іран готується постачати нові балістичні ракети Росії — Politico

12.04.2023, 20:35

Іран готується постачати нові балістичні ракети Росії — Politico

За словами аналітиків, Іран також використовує це паливо для розробки ракет більшої дальності під прикриттям своїх космічних програм

Іран веде таємні переговори з Росією та Китаєм щодо придбання палива для балістичних ракет. Ймовірно, у разі укладання угоди іранські ракети Росія може використати проти України.

Видання Politico пише, що Тегеран провів паралельні переговори з посадовцями та підконтрольними урядам організаціями обох країн, зокрема з російським державним виробником хімікатів ФКП “Анозит”.

Крім того, Іран начебто обговорював придбання “великої кількості” перхлорату амонію, який є основним інгредієнтом твердого палива для ракет. Журналісти зазначили, що це є порушенням санкцій ООН, зазначають журналісти. Дипломати, ознайомлені з цим питанням, зазначають, що якщо Іран отримає необхідне, деякі з іранських ракет можуть бути використані у війні проти України.

Також відомо ім’я ініціатора переговорів. Це Саджад Ахадзаде – іранський дипломат, який є “радником з питань технологій” Тегерана в Китаї та в регіоні в цілому. Які саме китайські компанії беруть участь у переговорах, невідомо, так само як і невідома кількість перхлорату амонію, який хоче придбати Іран. Проте джерела припускають, що цієї кількості вистачить для того, аби створити тисячі ракет, зокрема Zolfaghar, яка має дальність польоту 700 км і використовувалася як Іраном, так і його маріонетками на Близькому Сході в останні роки.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: