• Головна
  • Новини
  • Ідентифіковано двох російських військових, які знущалися з жителів Вовчанська

18.10.2024, 16:18

Ідентифіковано двох російських військових, які знущалися з жителів Вовчанська

Національна поліція України оголосила підозри двом російським військовим у порушенні законів та звичаїв війни.

Цю інформацію оприлюднено на сайті Офісу Генерального прокурора.

Один із підозрюваних, Сєргій Шишкарьов, 1986 року народження, служив у 71-й ордена Червоного Прапора бригаді десантних кораблів Балтійського флоту Збройних сил Росії (військова частина 26959). У 2022 році він брав участь у вторгненні російських військ на територію України, зокрема в Харківській області.

У середині березня 2022 року в місті Вовчанськ Шишкарьов разом із невстановленим солдатом прийшли до будинку місцевих жителів. Коли господар вийшов на двір, почувши автоматні черги, Шишкарьов націлив на нього зброю та погрожував вбивством. Він зробив чотири постріли біля ніг потерпілого і не менше ніж чотири рази ударив його ногою в спину.

Далі Шишкарьов зайшов до будинку для проведення «обшуку», змусивши господаря залишитися на подвір'ї під наглядом іншого озброєного солдата. Під час обшуку він прикладом автомата та дерев'яною битою бив господиню по спині і викрав 100 тисяч гривень із серванту.

Після обшуку жінку та чоловіка вивезли на територію захопленого ПрАТ «Вовчанський агрегатний завод», де потерпілих з зав'язаними очима і руками тримали, жінку прив'язали до стільця і підключили до неї електричний струм, допитуючи про місцезнаходження Збройних сил України. Жорстоке поводження тривало три години.

Другим підозрюваним є Андрій Курілкін, 1971 року народження, співробітник 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби Федеральної служби безпеки Росії. 6 червня 2022 року він із групою солдатів прийшов до подружжя під приводом проведення перевірки, принижуючи їх за їхню патріотичну позицію. Під час огляду будинку Курілкін, побачивши автомобіль, почав вимагати ключі та завдав потерпілому більше 15 ударів по спині і плечу гумовим шлангом для поливу, що призвело до серйозних травм.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: