• Головна
  • Новини
  • Гройсман запевняє, що йому заважали Порошенко без волі щось змінити і його ворожа система

18.06.2019, 10:55

Гройсман запевняє, що йому заважали Порошенко без волі щось змінити і його ворожа система

Прем'єр Володимир Гройсман сподівається, що при президенті Володимирі Зеленському вдасться навести порядок в питанні детінізації економіки, в тому числі не без допомоги "очищеної" правоохоронної системи.

Про це він заявив у неділю в ефірі телеканалу ICTV, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що з приходом нового президента буде вичищена вся правоохоронна система, туди прийдуть нормальні люди, вони будуть працювати над тим, щоб створити нормальні умови правоохоронної системи для економіки", - сказав Гройсман.

Він пояснив, що для стабілізації економіки, для надходження інвестицій необхідні надходження доходів до бюджету від детінізації економіки, від боротьби з контрабандою.

"Дещо мені вдалося зробити, але багато чого не вдалося зробити, тому що вся система навколо мене була абсолютно ворожа - СБУ, прокуратура, митники... Мені важко було пробитися когось поміняти, змінити в цій системі, у мене не було ніяких важелів", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що зробить усе, щоб змінити ситуацію. "У попередній період, на превеликий жаль, у попереднього президента такої волі не було і мої розмови закінчувалися просто нічим. Зараз я маю шанс", - підсумував прем'єр.

Він також заявив, що зростання економіки дасть можливість збільшити мінімальну зарплату в Україні мінімум вдвічі - до $300. "План на найближчі два роки, і я знаю, як це можна зробити, щоб ми досягли мінімальної зарплати в країні в $300. Я говорю про те, що мені реально вдалося зробити і про те, що я знаю, як можна зробити", - заявив Гройсман.

При цьому він зазначив, що таких результатів вдасться досягти не за рахунок "друкарських верстатів", а "за рахунок детінізації та інвестицій".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: