• Головна
  • Новини
  • Гори вражень: У Славському запустять фунікулер на гору Високий верх

14.08.2020, 15:33

Гори вражень: У Славському запустять фунікулер на гору Високий верх

Карпатський курорт Славсько запускає новий бренд та кардинально оновлює інфраструктуру для активного відпочинку.

Про це УНІАН розповів очільник Славської ОТГ Володимир Бега.

Місцева влада розпочала ребрендинг курортного селища, у рамках якого для Славського було створено новий слоган та бренд “Гори вражень”.

Планується зробити селище більш привабливим для відпочивальників, для чого у смт запустять фунікулер на гору Високий верх, що зробить її більш доступною для туристів. Окрім цього, скоро у селищі відкриється нова велодоріжка, будівництво якої вже завершується.

Також у селищі проводиться ремонт центральної алеї – одного с улюблених місць для прогулянок відвідувачів селища, будуються спортивні та дитячі майданчики.

«Славсько – це курорт вихідного дня. Завдяки тому, що до нас дуже зручно доїхати потягом зі Львова та з Києва, багато туристів можуть приїхати сюди суто на уїк-енд, навіть не беручи відпустку. Найбільший потік відвідувачів нам дає саме так званий “ностальгічний туризм”, коли до нас і досі приїжджають онуки тих, хто полюбляв відпочивати у Славському ще за часів Радянського союзу”, – розповідає Володимир Бега.

За його словами, зараз великої популярності набирає сімейний туризм, коли у Карпати приїжджають родинами та селяться в маленьких садибах суто сімейним колом.

“За 2-3 роки у Славському розпочнеться будівництво нового курорту. Проте вже зараз ми робимо перші кроки. У нас завершується будівництво велодоріжки між Славським і Волосянкою, яка протягнеться на 7 км”, – зазначає голова.

Доріжка починається з залізничної станції і проходить через центр селища. Доїхавши ж до Волосянки, можна піднятися до мальовничих вершин Зворець і Високий Верх та джерела “Писана Криниця”.

“Також незабаром у нас поїде фунікулер на гору Високий Верх. Дорога на її верхівку завдяки гондолі займатиме не 40 хвилин, а усього 5-7. Вона буде побудована за 2-3 роки. Загальна протяжність траси складе 50 кілометрів.

Та наймасштабніший проект, до якого планує долучитися Славське – це будівництво так званого “Карпатського кола”, яке з’єднає Львівщину, Франківщину і Закарпаття якісною дорогою. Завдяки цьому туристи за короткий час зможуть дістатися зі Славського до таких популярних точок Закарпаття як озеро Синевир та водоспад Шипіт.

“Наша ідея полягає в тому, щоб з’єднати Славське із Пилипцем у Закарпатті найкоротшою дорогою. Зараз ми знаходимося у тупику, і туристи, які приїжджають сюди влітку, щоб десь далі подорожувати, змушені повертатись у Сколе, до траси Київ – Чоп, через Верецький перевал. А до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км. На наступний рік проект Карпатського кола вже буде подано до Кабміну”, – пояснює Бега.

Мале Карпатське коло – це масштабний проєкт, покликаний зробити центральну частину Українських Карпат доступною та безпечною. Його мета не просто прокласти дороги і з’єднати три області навколо діючих і перспективних курортів Славська, Боржави та Прикарпаття. У перспективі – нові безпечні розширені автошляхи з вуличним освітленням, велодоріжками, тротуарами, відеонаглядом із захистом русел карпатських річок та з новими мостовими переходами.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: