• Головна
  • Новини
  • У Львівській опері відзначили лауреатів Обласної премії культури

26.12.2019, 17:16

У Львівській опері відзначили лауреатів Обласної премії культури

У дзеркальній залі Львівського національного театру опери та балету відбулося урочисте вручення Обласної премії у галузі культури, літератури та журналістики.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Премією відзначаються найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

«Львівщина - колиска всього українського. Тут ми народжуємо, розвиваємо і примножуємо наші скарби. Ця премія - це такий маленький стимул для тих, хто довго трудиться та робить поступ у своїй праці. Треба любити і шанувати того, хто покладає своє життя на прославлення божого таланту. Приємно усвідомлювати, що переможців обрано. Не зупиняйтеся на своєму шляху. Попереду у вас нові злети та нові визнання», - звернувся до лауреатів премії заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Премія присуджується щорічно, а переможців визначає журі.

«Премія - це не індивідуальна нагорода, за цією відзнакою стоїть вся команда музею Франка. Ми щиро вдячні за те, що колектив відзначили і звернули увагу на музейну справу. Іван Франко заслуговує на те, щоб про нього знали і надихалися ним, а українська культура має бути популярною, досяжною і конкурентоспроможною», - наголосив переможець премії у номінації «Музейна справа – імені Іларіона і Віри Свенціцьких» за проект «Франко: наживо» Богдан Тихолоз.

Серед цьогорічних переможців Лизанчук Василь, Баша Олена, Швець Алла, Перлулайнен Лана, Лильо-Откович Зоряна тощо.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: