• Головна
  • Новини
  • Голова Закарпатської облради подарував генконсулці Польщі у Львові марку "Русский военный корабль" і попросив відправити листа в Москву

03.06.2022, 07:22

Голова Закарпатської облради подарував генконсулці Польщі у Львові марку "Русский военный корабль" і попросив відправити листа в Москву

У четвер, 2 червня, у Закарпатській обласній раді відбулася зустріч очільника облради Володимира Чубірка та Генерального Консула Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Елізи Дзвонкевич

Про це повідомляють на сайті Закарпатської обласної ради. 

"Закарпаття стало домівкою для сотні тисяч переселенців. Із зони бойових дій у нашу область продовжує прибувати велика кількість мирного населення, що створює нові реалії для нас, а також потребує прийняття невідкладних організаційних і комунікаційних рішень. У зв’язку з цим, кожна допомога від сусідніх країн, спрямована на підтримку й задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, є додатковим ресурсом та сприяє вирішенню низки проблем, пов’язаних з їх утриманням", – зазначив голова облради та додав, що Польща на сьогодні із найвищим рейтингом допомоги для наших земляків.

Спікер крайового парламенту розповів дипломатам про своє бачення відновлення навчального процесу для закарпатських дітей та залучення до навчання юних переселенців. Зазначали, що для цього потрібно розмістити переселених осіб у більш комфортні та пристосовані приміщення із навчальних закладів, де вони наразі перебувають. На зустрічі обговорили також ініціативу щодо вивчення польської мови у школах як іноземної, за прикладом вивчення чеської в одній із ужгородських шкіл. 

"У ході перемовин наголошувалося, що значна допомога від польських партнерів пов’язана із логістичною та бізнесовою сферою, проте наразі серед пріоритетів – медично реабілітаційний напрямок", – додають на сайті Закарпатської облради. 

Додамо, що Закарпаття стає центром реабілітації військових постраждалих на війні. Тому в облраді наголошують на необхідній грантовій підтримці, насамперед, для обласного військового госпіталю. Очільник облради також порушив питання про можливість звільнення від страхового збору залізничні перевезення вантажів, які рухаються у прикордонній 10 кілометровій зоні, що покращить логістику між європейськими державами та Україною.

Наприкінці зустрічі сторони обмінялися подарунками, зокрема Володимир Чубірко презентував Елізі Дзвонкевич поштові марки "Русский военный корабль" та попросив відправити листа на Москву.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: