• Головна
  • Новини
  • Голова МСЕК з Хмельницького залишиться під вартою до 3 грудня з можливістю застави у 500 мільйонів гривень

07.10.2024, 21:26

Голова МСЕК з Хмельницького залишиться під вартою до 3 грудня з можливістю застави у 500 мільйонів гривень

Тетяна Крупа, голова обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) з Хмельницького, залишиться під вартою до 3 грудня 2024 року. Печерський суд Києва ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу з можливістю внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень, що відповідає 126 прожитковим мінімумам для працездатних осіб.

Суддя зазначила, що запобіжний захід обрано з урахуванням тяжкості обвинувачень, зокрема зловживання службовим становищем. Зі слів адвокатки Тетяни Крупи, Анжеліки Моісеєвої, сторона захисту планує оскаржити це рішення, однак поки не відомо, чи буде внесено заставу.

Рішення суду стало наслідком розслідування, в рамках якого були висунуті серйозні обвинувачення проти Крупи. Співробітники Державного бюро розслідувань виявили масштабну корупційну схему в Хмельницькій області, пов’язану з незаконним оформленням інвалідності для ухилення від військової служби.

У центрі розслідування опинилася не лише Крупа, а й її син, який працює в Пенсійному фонді України. Під час обшуків у них було виявлено близько 6 мільйонів доларів у різних валютах. Це викликало широкий суспільний резонанс і привернуло увагу правоохоронців до діяльності обласної МСЕК.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: