• Головна
  • Новини
  • Голова КС про законопроєкт Зеленського: Має ознаки конституційного перевороту

30.10.2020, 13:33

Голова КС про законопроєкт Зеленського: Має ознаки конституційного перевороту

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у президентському законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства" є ознаки конституційного перевороту в Україні.

Про це він заявив на брифінгу, пояснивши деталі наявності в нього кримської земельної ділянки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні з’являється проєкт закону, за ніч його «склепали» - № 4288, який має ознаки конституційного перевороту в Україні. Я про це відповідально заявляю, бо це порушує 149 ст Конституції України », - сказав Тупицький.

"Що повинне відбутися у парламенті у вівторок? Це законом чи постановою скасувати рішення КС. Чого тоді не указом президента? Нащо залучати парламент в таку неконституційну справу?

Одна особа взяла на себе відповідальність, тому що ініціатива ж президентська, і скасувала указом  рішення КС. Так простіше давати цьому оцінку. Результат то однаковий, але не треба підв’язувати колективну відповідальність, за якою ніхто не відповідає. Другий момент – цим же законом розформувати склад КС"...

Тупицький зазначив, що не здивується, якщо це станеться, бо раніше Міхеїл Саакашвілі вже висловлював думки, щоб перетворити КС на палату Верховного суду.

За його словами, "це також варіант, але в недорозвинутих країнах", але "дивуватися тут нема чому".

Тупицький переконаний, що "все може відбуватися дуже швидкою, бо тут же головне - монобільшість", але він не розуміє, чому за все повинен відповідати КС.

"Ну, ви парламентарі, ну, будь ласка, створюйте такі закони, погоджуйте якось з опозицією, з усіма, ви єдиний парламент, ви покликані працювати заради країни – щоб не зверталися до КС, або щоб мінімізувати. Ви ж подивіться, що сьогодні робиться? Закон ще не зміг прожити місяць, а вже є подання до КС. Закон – подання, закон – подання. Нас закидали! Треба щось змінювати, або робити реформу і робити якісь фільтри до цього. Бо так неможливо".

Тупицький також додав, що КС можна реформувати, але тільки в конституційний спосіб.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: