• Головна
  • Новини
  • Глави МЗС країн G7 проведуть цього тижня термінову зустріч щодо України - ЗМІ

16.02.2022, 13:22

Глави МЗС країн G7 проведуть цього тижня термінову зустріч щодо України - ЗМІ

Міністри закордонних справ країн G7 проведуть у Німеччині цього тижня термінову зустріч щодо українського питання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

За словами співрозмовника, нині планується, що міністри з США, Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії зустрінуться на полях Мюнхенської безпекової конференції, яка триватиме з 18 до 20 лютого.

Раніше цього тижня міністри фінансів країн G7 заявили про готовність введення потужний економічних санкцій проти Росії в разі вторгнення її військ в Україну.

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих «гарантіях безпеки» з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Північноатлантичного альянсу від своєї політики безпеки.

Росія вимагала у США і НАТО дати письмову відповідь на її пропозиції щодо «гарантій безпеки». Відповідь була отримана 26 січня. Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав ці відповіді загалом незадовільними, але уточнив, що діалог буде продовжено. У разі відмови Заходу прийняти російські «пропозиції» кремлівська влада публічно погрожувала вжити заходів «військового та військово-технічного характеру».

Міноборони РФ 15 лютого заявило, що підрозділи Західного та Південного військових округів Росії починають повернення з навчань до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: