• Головна
  • Новини
  • Глава ПЦУ привіз до Львова чудотворну ікону Божої Матері «КІКСЬКА»

10.04.2019, 18:14

Глава ПЦУ привіз до Львова чудотворну ікону Божої Матері «КІКСЬКА»

Сьогодні, 10 квітня, до Львова прибула чудотворна ікона Божої Матері «КІКСЬКА». Її привіз особисто глава Православної церкви України, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Ікону виставили для поклоніння у Соборі Успіня Пресвятої Богородиці Львівської єпархії (вул. Руська).

Зустрітися з владикою і помолитися до ікони прийшли сотні вірян.

Також сьогодні о 18.00 відбудеться читання великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському катедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії (вул. Грушевського, 2). Очолить його блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Довідка.

У Кікському монастирі (о.Кіпр) зберігається одна з найбільш знаних у цілому світі чудотворних ікон Пресвятої Діви Марії – ікона Кікської Богородиці (кіпріоти називаються її також Золота Богородиця), яку вважають однією з тих трьох, що їх написав сам апостол і євангелист Лука.

Згідно з переказами, чудотворний образ Пресвятої Богородиці був привезений на Кіпр із Константинополя. Коли урочиста процесія, що супроводжувала реліквію до спеціально збудованого для неї храму на горі Троодос, проходила гірськими стежками, сосни, що стояли обабіч цього шляху, шанобливо схиляли свої крони, тому й сьогодні в горах Троодоса вражає паломників дивна форма дерев, неначе схилених в поклоні. Так, не лише люди, що населяли острів, але і його природа вітали Матір свого Творця.

Чудотворна ікона Кікської Божої Матері, яка виставлена в іконостасі головного храму монастиря – Різдва Пресвятої Богородиці, має також назву «Джерело милості».

Цікаво, що лик Діви Марії і Дитятка Ісуса протягом багатьох століть залишається закритим спеціальним покрівцем на знак особливої пошани кіпріотів до Божої Матері. Традиційно обличчя Діви Марії і Младенця Христа відкриваються тільки в період затяжних посух, коли чудотворний образ виносять на вершину сусідньої гори, де здійснюють молебень, прохаючи про дощ. Гора ця неподалік від монастиря називається «Трон Богородиці».

Фото – Мирослав Пархомик

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: