• Головна
  • Новини
  • Героїзм під вогнем: солдат Юрій з позивним 'Санітар' отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

06.10.2024, 19:16

Героїзм під вогнем: солдат Юрій з позивним 'Санітар' отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

Солдат Юрій, відомий під позивним "САНІТАР", був нагороджений відзнакою "Хрест доблесті" за свої бойові заслуги під час російсько-української війни. Нагороду йому вручив генерал Олександр Сирський, Головнокомандувач Збройних Сил України, на передовій лінії фронту.

Юрій, родом з Острожчини Рівненської області, з перших днів повномасштабного вторгнення Росії захищає Україну. Вже 6 березня 2022 року він розпочав виконувати бойові завдання на Сході України. Завдяки професіоналізму та дисципліні, влітку того ж року командування призначило його водієм бронеавтомобіля MaxxPro MPV. Цей вибір став виправданим, адже Юрій неодноразово демонстрував свої навички у найскладніших ситуаціях, зокрема під час масованих обстрілів противника.

Одним із таких епізодів стала його участь у штурмових операціях на Донеччині. Незважаючи на постійні артилерійські та мінометні обстріли, "САНІТАР" продовжував виконувати завдання з доставки піхотинців, боєприпасів та провізії до передових позицій. Його вміння кермувати броньованим авто під ворожим вогнем стали незамінними в бойових умовах.

Напередодні отримання нагороди Юрій знову проявив свій героїзм. Під час наступу на Луганщині він за кермом MaxxPro раптово проник до спостережних пунктів ворога та висадив бойовий десант, який допоміг захопити укріплені позиції окупантів. Під час операції автомобіль був пошкоджений внаслідок мінометного обстрілу, однак це не зупинило "САНІТАРА" – він успішно евакуював поранених побратимів.

Солдат Юрій, служить у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Щодня він вирушає на своєму броньованому автомобілі на лінію фронту, де продовжує виконувати бойові завдання, попри постійні обстріли та атаки ворожих дронів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: