• Головна
  • Новини
  • Франківські депутати закликали Зеленського та Раду провести люстрацію

11.06.2022, 16:19

Франківські депутати закликали Зеленського та Раду провести люстрацію

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулись до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо необхідності люстрації та заборони членам проросійських політичних партій брати участь у виборах

Про це повідомляють на facebook-сторінці Івано-Франківської міської ради.

"Справжня люстрація є запорукою розвитку демократії та засобом захисту суверенітету України. Вона є методом рішучих дій, спрямованих на зміну тих політичних еліт, які порушили закон і не виправдали сподівань українців, котрі делегували свої власні повноваження народовладдя депутатам на виборах до органів влади різних рівнів", – йдеться у зверненні. 

Депутати зазначають, що Закон України "Про очищення влади", який був однією з головних вимог Революції Гідності, не виявився ефективним щодо очищення українського політикуму від тих людей, що роками невпинно працювали на знищення нашої державності. А прийнятий нещодавно Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій" вважають недоопрацьованим.

"Його положення, не забороняє брати участь в політичному житті тим особам, котрі були членами проросійських політичних партій. І в підсумку, це не змінить суті люстраційного процесу. Адже, ті депутати, котрі відверто підтримували дії Російської Федерації, їздили "на поклін" до Москви, вкотре зможуть "перефарбуватися" і продовжити свою діяльність знову в тій самій проросійській партії, але під іншою назвою", – додають у міській раді. 

Під час повномасштабної війни, ми ледь не щодня спостерігаємо, як проросійські депутати та представники здають наші міста окупанту, стають коригувальниками ударів по українських військових і цивільному населенню. Робота задля знищення української ідентичності та державності і є головним завданням представників цих політичних партій. Впевнені, що таким особам не місце в українській політиці, на державній службі та у місцевому самоврядуванні.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт № 7318 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо очищення влади від засновників та членів антиукраїнських політичних партій" авторства Оксана Савчук. Метою ухвалення законопроекту є захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму через заборону особам, які були засновниками або членами таких політичних партій як: "Комуністична партія України", "Партія регіонів", "Соціал-демократична партія України (об’єднана)", "Опозиційна платформа – за життя", "Партія Шарія" тощо балотуватися на пост президента, бути кандидатом на виборах народних депутатів України, депутатів місцевих рад, а також на посаду сільського, селищного, міського голови протягом 10 років.

Депутати твердо переконані, в час повномасштабної війни Російської Федерації проти України такий спосіб очищення публічної влади має стати одним з ефективних механізмів боротьби проти окупанта.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: