• Головна
  • Новини
  • Франція і Німеччина виступили проти плану Єврокомісії щодо кредиту Україні на 35 мільярдів євро

27.09.2024, 15:47

Франція і Німеччина виступили проти плану Єврокомісії щодо кредиту Україні на 35 мільярдів євро

План Єврокомісії щодо виділення Україні нового кредиту на 35 мільярдів євро, який має фінансуватися за рахунок доходів від заморожених російських активів, не отримав підтримки низки ключових країн ЄС, зокрема Франції, Німеччини та Італії. Ця ініціатива є частиною ширшого пакету допомоги на 50 мільярдів доларів, який розробляється країнами "Великої сімки" (G7).

Єврокомісія запропонувала збільшити частку ЄС до 35 мільярдів євро у разі, якщо інші країни G7 не виконають своїх зобов’язань. Проте на зустрічі представників ЄС у Брюсселі цей план було відкинуто ключовими членами союзу,  передає Bloomberg із посиланням на джерела. 

Інші країни G7, зокрема США, готові збільшити свою частку у фінансовій допомозі, але висунули вимогу до ЄС змінити санкційний режим, щоб забезпечити довготривале замороження російських активів, які стануть основним джерелом погашення кредитів. США можуть забезпечити 20 мільярдів доларів за погодженим пакетом G7, якщо ЄС внесе необхідні зміни у санкції проти росії.

Наразі Єврокомісія намагається домовитися про коригування санкцій щодо заморожених активів. Ключовим питанням є продовження терміну замороження активів до 36 місяців, замість чинних піврічних рішень. Однак Угорщина вже запропонувала відкласти будь-яке рішення щодо російських активів до виборів у США у листопаді 2024 року. Єврокомісія наполягає на ухваленні цього рішення до кінця жовтня.

Очікується, що питання допомоги Україні обговорюватиметься на зустрічі лідерів ЄС 17-18 жовтня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: