• Головна
  • Новини
  • Фігуранти справи про зґвалтування на Закарпатті намагались мобілізуватися: реакція Міноборони

23.10.2024, 18:24

Фігуранти справи про зґвалтування на Закарпатті намагались мобілізуватися: реакція Міноборони

Двоє обвинувачених у справі про групове зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті намагалися мобілізуватися після досягнення повноліття.

Як повідомляє Міноборони, їм було відмовлено у мобілізації через їхню можливу причетність до кримінального правопорушення.

Передісторія

Злочин було скоєно у 2021 році трьома підлітками – двома 15-річними братами-близнюками та їхнім 14-річним другом. Вони здійснили групове сексуальне насильство над неповнолітньою дівчиною, зняли цей процес на відео та опублікували його. Суд визнав їх винними за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України. Хлопців було засуджено до 5 років ув'язнення, але завдяки пом’якшувальним обставинам їм призначили випробувальний термін на два роки та зобов’язали виплатити компенсацію постраждалій.

Спроба мобілізації

Нещодавно стало відомо, що двоє з обвинувачених після досягнення повноліття намагалися мобілізуватися до Збройних сил України через Обухівський ТЦК. Однак через наявну інформацію про їхню причетність до тяжкого злочину їм було відмовлено у мобілізації.

Офіційна заява Міноборони

Міністерство оборони зазначило, що для всебічного розслідування справи буде направлено перевірку до Обухівського ТЦК. У разі виявлення ознак кримінального злочину, матеріали передадуть до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: