• Головна
  • Новини
  • Фестиваль в Івано-Франківську зібрав 10 театрів із чотирьох країн

01.05.2019, 18:55

Фестиваль в Івано-Франківську зібрав 10 театрів із чотирьох країн

До Івано-Франківська на фестиваль "Карпатський простір" приїхали 10 театрів. Лялькарі свої вистави покажуть на локації "Лялькові обереги".

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції заявив директор академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки Роман Братковський, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми відкриваємо локацію «Лялькові обереги» швидше. Загалом приїхали 10 театрів, з них три – закордонні (Білорусь, Молдова, Литва) і сім українських. Вперше у фестивалі «Карпатський простір» візьме участь Республіканський театр ляльок з Кишинева», - зазначив Братковський.

Він зауважив, що свої вистави до Івано-Франківська привезли лялькарі з Полтави, Запоріжжя, Житомира , Чернівців, Львова. Київський національний академічний театр оперети на локації «Лялькові обереги» покаже виставу для незрячих дітей «АндерСон».

«Цей проект дуже цікавий, він створений для незрячих і малозрячих дітей. Це проект з аудіодискрипцією, спеціальною технологією, коли діти мають навушники і їм розповідають сюжет, який передає емоцію. Далі буде майстер-клас зі зрячими дітьми, яким зав’яжуть очі, й вони поділяться враженнями що відчули, коли працювали у незрячому стані. Мета проекту – виховання у дітей більш поважного ставлення до дітей з вадами та особливими потребами», - зазначив директор Київського національного академічного театру оперети, народний артист України Богдан Струтинський.

Організатори фестивалю «Карпатський простір» запевняють, що увесь репертуар, який привезли до Івано-Франківська, є цікавим і різноманітним як для дорослих, так і для малечі.

Фестиваль «Карпатський простір» відбудеться в Івано-Франківську з 3 до 5 травня. Під час фестивалю працюватимуть 14 локацій. Одна з них - «Лялькові обереги» відкрила свою програму вже 1 травня.

А 3 травня на великій сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра покаже виставу «Погані дороги». На малій сцені запропонують невиставу «Що робити у Попасній після шостої вечора?», яку покажуть театри з Попасної, Полтави, Сімферополя та Києва. У програмі фестивалю також є вистава "Москалиця", балет "Спляча красуня" та міжнародний проект "10 тенорів".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: