11.04.2019, 22:48

Епіфаній розповів, скільки парафій має ПЦУ

Три єпархії Української Православної Церкви у Львівській області налічують близько тисячі парафій, що є найбільшим показником серед всіх регіонів України.

Про це Блаженнійший Митрополит Епіфаній, Предстоятель Української Православної Церкви розповів під час конференції «Томос і Україна» у Львівському національному аграрному університеті, повідомии в прес-службі ПЦУ.

«Львівська область є показовою в процесі єднання – вона загалом володіє найбільшою кількістю парафій у нашій Церкві. Наші три єпархії області налічують близько тисячі православних парафій», – зазначив Митрополит.

Предстоятель додав, якщо проаналізувати статистику, то Російської Православної Церкви на теренах Львівської області виявиться дуже мало. «Львівська область є прикладом і зразком україноцентричної свідомості народу. Ми віримо, що це буде поступово і невпинно розповсюджуватися на центральні регіони і, особливо, на Схід, де надзвичайно важливою є присутність нашої єдиної Помісної Православної Церкви України», – наголосив Блаженнійший.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: