• Головна
  • Новини
  • «Енергоатом» звільнив топменеджера Олександра Скопича, затриманого на хабарі

04.10.2024, 15:29

«Енергоатом» звільнив топменеджера Олександра Скопича, затриманого на хабарі

АТ «НАЕК «Енергоатом» звільнило директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики Олександра Скопича, якого раніше затримали на хабарі в 100 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба компанії. Скопича звільнили 30 вересня через «суспільний резонанс і порушення вимог компанії у сфері боротьби із корупцією».

В «Енергоатомі» зазначили, що підозра, яку оголосили Олександру Скопичу, не пов’язана з його діяльністю в компанії. Натомість у компанії підкреслили, що «Енергоатом» ефективно протидіє корупції та зловживанням з боку посадовців, а вся тендерна документація проходить ретельну перевірку.

Офіційна заява «Енергоатому»

У відповідь на останні події компанія виступила із заявою, де зазначила, що у медіа-інформаційному просторі розпочалася чергова хвиля інформаційних атак на «Енергоатом». Зокрема, розповсюджується недостовірна інформація про корупційні порушення та діяльність компанії, метою якої, за словами «Енергоатому», є зрив проходження осінньо-зимового періоду та підготовка нових об’єктів для атак.

«Тригером для таких інформаційних атак стала справа Олександра Скопича, якого нещодавно затримала Служба безпеки України та оголосила підозру у зловживанні впливом. Попри те, що підозра жодним чином не пов’язана з роботою в «Енергоатомі», враховуючи суспільний резонанс, компанія вирішила звільнити посадовця», – йдеться у повідомленні.

Також у заяві зазначено, що всі закупівлі компанії здійснюються відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує прозорість процесів. У разі виявлення порушень «Енергоатом» проводить службові розслідування та приймає відповідні кадрові і дисциплінарні рішення.

Як розвивалася справа Олександра Скопича

28 вересня правоохоронці затримали посадовця «Енергоатому» на отриманні хабара в 100 тисяч гривень. За даними слідства, до Скопича звернувся представник приватного підприємства з проханням допомогти отримати оплату за договором із одним із гірничо-збагачувальних комбінатів, що входить до складу «Енергоатому». Посадовець пообіцяв вирішити це питання за винагороду та пригрозив, що в разі відмови підприємство не отримає оплати.

Чиновника затримали «на гарячому» під час отримання коштів. За фактом інциденту йому оголосили підозру за статтею про зловживання впливом. Максимальне покарання, яке загрожує Скопичу, становить до восьми років позбавлення волі. Запобіжним заходом для нього обрали заставу в один мільйон гривень.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: