• Головна
  • Новини
  • «Енергоатом» не зможе побудувати нові реактори через корупційні скандали — FT

30.09.2024, 20:35

«Енергоатом» не зможе побудувати нові реактори через корупційні скандали — FT

Українська компанія «Енергоатом» навряд чи зможе залучити мільярди доларів на будівництво нових атомних реакторів через корупційні скандали.

Про це повідомила газета Financial Times, пише WestNews.

За даними видання, хоча три українські атомні станції забезпечують майже половину енергогенерації країни, вже через 10 років необхідно буде замінити два реактори. У січні міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що компанія розпочне будівництво чотирьох нових реакторів. Однак через корупційні звинувачення існують сумніви щодо можливості залучення міжнародних інвестицій для цього проєкту.

Особливо увагу звертають на плани міністра щодо закупівлі старих російських технологій у Болгарії за $600 мільйонів, які були зупинені після протестів депутатів влітку.

Також зазначається, що єдиною українською енергетичною компанією, яка змогла залучити значне міжнародне фінансування, є «Укренерго». Проте після звільнення його керівника Володимира Кудрицького, подальші інвестиції в компанію опинилися під питанням. Кудрицький наголошував, що нова схема кредитів для інвесторів у малі електростанції створить конкуренцію для «Енергоатому», що міністерство намагалося відкласти.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: