20.07.2022, 16:13

Екссуддя з Луцька сяде на 3 роки за хабар у $500

Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років в’язниці колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Олега Ющука за обвинуваченням у корупції

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Екссуддю з Луцька судили за зловживанні впливом і отриманні 500 доларів для впливу на свого колегу.

"Суд зважив на докази, надані прокурором САП, та ухвалив визнати колишнього суддю винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом"). За вироком суду йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі", - зазначили у САП.

Також експосадовцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили. Вирок ВАКС може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Водночас у Центрі протидії корупції уточнили, що йдеться про екссуддю Олега Ющука.

"У грудні 2017-го року на місцевого мешканця із села Підгайці складають протокол за нетверезе водіння. Справа потрапляє на розгляд судді Андрія Сівчука. Згідно з вироку, суддя Олег Ющук пообіцяв водію за 500 доларів вплинути на свого колегу, щоб той закрив справу за строками. У березні суддю Ющука беруть “на гарячому” і повідомляють про підозру у зловживанні впливом. Сівчука теж спершу затримали та провели обшук у його кабінеті, але потім справу щодо нього закрили", - йдеться у повідомленні.

У центрі наголосили, що Вища рада правосуддя замість звільнити суддю Ющука, відправила його у почесну відставку із довічним утриманням. Однак ця відставка може бути скасована, якщо вирок набере законної сили.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: