• Головна
  • Новини
  • Ексрегіоналу Царьову висунули підозру — пропонував здати Кривий Ріг окупантам

26.03.2022, 13:59

Ексрегіоналу Царьову висунули підозру — пропонував здати Кривий Ріг окупантам

Українські правоохоронці висунули підозру колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Олегу Царьову. Нещодавно він запропонував здати український Кривий Ріг російсько-окупаційним військам.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, передає Громадське.

За її словами, нещодавно Царьов звернувся до очільника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула і запропонував йому здати місто окупантам.

«Внаслідок цього [Царьов] був вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців e захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою», — написала генпрокурорка.

Царьову висунули підозру за ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу — заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Також йому закидають підтримку рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань та співпрацю з державою-агресором.

«Наслідки за подібні злочини, безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі — довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюся, рішення буде справедливим», — додала Венедіктова.

Більше про Царьова

Він був народним депутатом чотирьох скликань, востаннє обирався від «Партії регіонів» (з 2012 до 2014 року). У травні 2014-го балотувався в президенти, проте зняв свою кандидатуру.

За інформацією Венедіктової, Царьов неодноразово поширював пропаганду, що суперечила інтересам держави, депутатом якої працював. За її словами, для Царьова війна в Україні — те, що треба: мовляв, для нього українські людські життя нічого не варті.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: