• Головна
  • Новини
  • Експоліцейського судитимуть за смертельне ДТП на Буковині

17.09.2020, 10:58

Експоліцейського судитимуть за смертельне ДТП на Буковині

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього поліцейського сектору реагування патрульної поліції Вижницького відділення поліції Кіцманського відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернівецькій області.

Про це повідомили в ДБР.

Слідством встановлено, що 24 лютого 2019 року у Вижницькому районі Чернівецької області поліцейський, перебуваючи за кермом автомобіля «Nissan», не обрав безпечну швидкість через що транспортний засіб занесло на повороті. Внаслідок чого авто виїхало за межі проїзної частини та врізалося у дерево.

В автомобілі було ще 4 людини, серед яких 24-річний чоловік, який отримав тяжкі тілесні ушкодження та згодом помер у лікарні. Інший 40-річний пасажир отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров‘я.

Таким чином, колишній правоохоронець обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: