• Головна
  • Новини
  • Ексочільника управління Держрибагентства на Закарпатті за хабар посадили на 7 років до в'язниці

04.08.2023, 20:06

Ексочільника управління Держрибагентства на Закарпатті за хабар посадили на 7 років до в'язниці

Колишній начальник обласного управління Держрибагентства на Закарпатті отримав 1000 доларів. Суд виніс вирок у вигляді 7 років відбування покарання у в'язниці

Про це повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі.

У судовому засіданні прокурор довів, що службовець вимагав хабар у підприємця за погодження здійснення господарської діяльності. Йшлося про облаштування ставків для вирощування риби та раків на території Ужгородського району.

Навесні та влітку 2019 року обвинувачений кілька разів зустрічався із чоловіком задля обговорення необхідних процедур для початку ведення підприємницької діяльності. У ході зустрічей переконав останнього, що успішне вирішення питань неможливе без надання неправомірної вигоди. Як наслідок, очільник управління отримав 1000 доларів, за які обіцяв сприяти у виготовленні та погодженні дозвільних документів.

Суд визнав винним експосадовця у вчиненні корупційного правопорушення – одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Службовця засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади державної служби протягом 3 років.

Вирок ще не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження. Водночас під арештом перебувають банківські рахунки фігуранта, нерухоме майно та готівкові кошти.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України). 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: