• Головна
  • Новини
  • Ексголова Хмельницького МСЕК, засуджений за корупцію, мобілізувався до ЗСУ за контрактом

06.10.2024, 19:24

Ексголова Хмельницького МСЕК, засуджений за корупцію, мобілізувався до ЗСУ за контрактом

Колишній голова Хмельницької медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Любомир Зав'ялець, який був засуджений за корупційні дії, мобілізувався до Збройних Сил України після умовно-дострокового звільнення.

Зав'ялець відбував покарання у Хмельницькому слідчому ізоляторі, але висловив бажання вступити на військову службу за контрактом. Керівництво СІЗО підтримало його ініціативу, звернувшись до суду з проханням про умовно-дострокове звільнення. Суд задовольнив це клопотання, визнавши, що Зав'ялець придатний до військової служби. Під час розгляду було встановлено, що колишній посадовець має добрий стан здоров'я, пройшов необхідне професійне та психологічне оцінювання, а також відповідає вимогам фізичної підготовки.

30 вересня 2024 року Любомира Зав'яльця перевели до Національної гвардії, яка забезпечила його доставку до військової частини для підписання контракту. Разом з тим, суд наклав на Зав'яльця річний адміністративний нагляд, що забороняє йому залишати частину або виїжджати без дозволу командира.

Ця практика мобілізації засуджених стала можливою після ухвалення відповідного закону, який дозволяє певним категоріям ув'язнених вступати до лав ЗСУ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: