• Головна
  • Новини
  • Ексголова Львівської облради Орест Фурдичко таки відбуватиме 8 років у колонії

04.10.2022, 19:37

Ексголова Львівської облради Орест Фурдичко таки відбуватиме 8 років у колонії

Керуючи Інститутом агроекології і природокористування Нацакадемії аграрних наук, Орест Фурдичко вимагав 500 тис. доларів хабара.

Як повідомили в телеграм-каналі “NABU Daily by Олег Новіков”, Верховний суд підтвердив вирок Вищого антикорупційного суду, який залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Колишньому директору Інституту агроекології та природокористування Національної академії аграрних наук Оресту Фурдичку призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. АП ВАКС постановила: взяти під варту Фурдичка негайно.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року НАБУ і САП затримали директора Інституту агроекології Фурдичка. За версією сторони обвинувачення, він вимагав та отримав хабар від засновника компанії “Сател Україна” Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті екснардеп та колишній голова Львівської облради Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту та неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: