03.01.2024, 11:07

Ексгенерал СБУ Наумов вийшов із в'язниці у Сербії

Колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року ув'язнення за відмивання коштів, вийшов на волю, але поки не може виїжджати з Сербії.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на підтвердження з Високого суді міста Ніш.

Колишній посадовець СБУ, якого Сербія відмовилася видати в Україну, де він є фігурантом кількох кримінальних справ, вийшов із сербської в'язниці на початку грудня.

Однак через розгляд апеляції на вирок у нього вилучили документи та заборонили залишати територію країни

"Йому поки що не дозволено залишати країну та місце перебування, доки не завершиться процес апеляції", – повідомили в Високому суді міста Ніш сербській службі ВВС.

Адвокати Наумова подали скаргу на рішення про заборону на виїзд з Сербії, аргументуючи загрозою для життя клієнта, однак суд її не задовольнив.

"Варто зазначити, що застосування такого заходу (заборона на виїзд з Сербії – ред.) зайве, особливо враховуючи, що він вже відбув повний термін покарання", – сказав адвокат Наумова Олександр Овчинников.

За його словами, в рамках розгляду справи про екстрадицію суд встановив наявність реальної загрози життю Наумова, а сам він заявляв про небезпеки, пов'язані з перебуванням у Сербії.

"Існують суперечності в позиції одного і того ж суду, а також в діях, направлених на ізоляцію Андрія Наумова. Наша команда документує всі порушення в цьому процесі для подальшого оскарження в міжнародних інстанціях", – сказав адвокат.

Цьому передувало: Рішення у справі Андрія Наумова про відмивання коштів сербський суд оголосив у вересні 2023 року, ув'язнивши його на рік. На той час він практично вже відбув річний термін ув'язнення.

І захист, і звинувачення подали апеляційні скарги на це рішення. Їх розгляд триває.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: