• Головна
  • Новини
  • Екс-голову столичного банку підозрюють у розтраті понад 32 млн грн

27.04.2019, 17:58

Екс-голову столичного банку підозрюють у розтраті понад 32 млн грн

У межах кримінального провадження оперативники управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчі поліції Києва за процесуального керівництва прокуратури міста Києва встановили, яким чином було виведено кошти банківської установи, повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Головою правління, всупереч встановленим вимогам щодо порядку видачі кредитних коштів та без відповідного положення кредитного комітету банківської установи, було укладено договір з товариством про відкриття відновлювальної відкличної кредитної лінії. Це надало можливість клієнту упродовж дії договору неодноразово отримувати та погашати суму кредиту в межах установленого ліміту, понад 1,2 мільйона доларів США.

Отримавши кредитні кошти, посадовці товариства вивели їх за межі України. Кошти були перераховані на рахунок компанії-нерезидента за фіктивний договір поставки товару. Проте договір було укладено лише для імітування ведення господарської діяльності товариством. 

Злочинні дії голови правління стали однією з підстав віднесення  банку до категорії неплатоспроможних.  Внаслідок чого виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення щодо запровадження в установі тимчасової адміністрації. 

Нарізі екс-голові правління банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу правопорушнику. З метою відшкодування завданих державним інтересам збитків до суду буде направлено клопотання щодо накладення арешту на майно підозрюваного.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: