• Головна
  • Новини
  • Двоє 23-річних харків’ян «розпиляли» третину мільйона від закарпатської міськради

22.11.2021, 14:44

Двоє 23-річних харків’ян «розпиляли» третину мільйона від закарпатської міськради

Виноградівська міська рада (Закарпатська область) уклала договір із приватним підприємцем із Харкова Олександром Худокормовим на закупівлю обладнання для ігрового майданчика за 344 тис. грн. При цьому підприємець позмагався із колегою та землячкою підприємицею Анастасією Ніконовою.

Про це повідомили "Наші гроші.Львів".

Згідно з угодою, обладнання замовили для дитячого садка у селі Тросник, Берегівського району. Доставити устаткування підприємець повинен до 25 грудня. Замовили дитячі ігрові комплекси, гойдалки, каруселі, пісочниці тощо. З них найдорожчими будуть ігрові комплекси (башти із спусковими гірками) ‒ 153 тис. грн (по 37,5 тис. грн за одиницю), а найдешевші пісочниці ‒ 15 тис. грн або 5 тис. грн за одиницю.

Єдиною конкуренткою на торгах для Олександра Худокормова була Анастасія Ніконова із пропозицією лише на 24 тис. грн дорожчою. Однак Ніконова не надала низки необхідних документів, а тому тендерний комітет дискваліфікував її. Під час аукціону учасники не торгувались і не змінювали пропозицій.

Обидва підприємці зареєстровані у Харкові пов’язані з харківським заводом «Спортінвентар». Продукцію саме цього заводу пропонував на тендері Худокормов. А от інформації про походження товару в документах Ніконової відсутня.

Проте, як аналогічний досвід, Худокормов надає договір про продаж ігрового обладнання Тимофію Мачулі ‒ приватному підприємцю, який теж є дилером «Спортінвентару». Анастасія Ніконова зазначає досвід співпраці із Євгеном Шепітько, який працює у «Спортінвентарі» і також є його дилером. Раніше «Наші гроші. Львів» писали про фіктивний тендер на обладнання для смуги перешкод, який «розіграв» Шепітько.

Також Худокормов та Ніконова на різних закупівлях вказували як контактний однаковий номер телефону, який водночас фігурує в низці оголошень про пошук працівників на завод у Харкові.

Про постачальника

23-річний Олександр Худокормов зареєстрований приватним підприємцем у вересні 2020 року. З того часу підприємець отримав 35 держзамовлень на 7,64 млн грн.

Анастасія Ніконова також має 23 роки і працює підприємицею лише з вересня 2021 року. За цей час вона отримала замовлень на 463,7 тис. грн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: