• Головна
  • Новини
  • Дві нирки і серце від одного донора пересадили медики райлікарні на Волині

07.12.2021, 17:22

Дві нирки і серце від одного донора пересадили медики райлікарні на Волині

Лікарі Ковельського медичного об'єднання вдруге провели мультиорганне вилучення органів. 51-річна жінка стала донором для трьох людей, – повідомляють на сторінці медзакладу.

Операції відбулися 6 грудня. Медики трансплантували серце та дві нирки. Про це пише Суспільне. 

51-річна волинянка загинула через черепно-мозкову травму. Родичі жінки підписали згоду на вилучення органів.

Перед операцією медики вишикувалися в "коридор пошани", щоб подякувати донору

Здорове серце пересадили 62-річному волинянину, жителю колишнього Турійського району. В медзакладі зазначили, що він довгий час хворів на ішемічну кардіоміопатію, переніс два інфаркти.

Ще двоє пацієнтів тривалий час отримували замісну ниркову терапію. 32-річний киянин вісім років чекав на донора, перебуваючи на гемодіалізі, який проходив тричі на тиждень. Ще одну нирку пересадили 52-річній волинянці. Її нирки перестали працювати півтора місяця тому.

В медзакладі зазначили, що були готові й до пересадки печінки, проте клінічні та гістологічні дослідження виявили її непридатність для трансплантації.

Усі операції пройшли успішно, – кажуть в медзакладі. Ковельським лікарям допомагали колеги з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова.

25 листопада 2019 Ковельське МТМО стало першою районною лікарнею де була проведена трансплантація. Тоді донором нирки для 34-річної мами двох дітей став її чоловік.

Перше донорське серце в Україні пересадили в грудні 2019. Операцію здійснили на Волині. Лікарі Ковельського МТМО прооперували 56-річного Василя Міговку. Донором серця став чоловік з відкритою черепно-мозковою травмою, в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку. 29 січня Василя Міговку виписали з лікарні.

Верховна рада під час засідання 21 вересня прийняла за основу законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині (№ 5831) зі спрощення донорства й пересадки органів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: