• Головна
  • Новини
  • Другий гуцульський карнавал - Яремче другий день поспіль святкує День міста

25.07.2021, 20:25

Другий гуцульський карнавал - Яремче другий день поспіль святкує День міста

24 та 25 липня у Яремчі святкували День міста та Другий відкритий гуцульський карнавал.

Про це повідомила Яремчанська міська рада. 

У середмісті (майдан Свободи та вулиця Свободи) протягом двох днів тривали святкові концерти, майстер-класи, працювало містечко майстрів і етноярмарок.

Програму 24 липня розпочали кулінарні майстер-класи, майстер-класи з гри на дримбі та трембіті, бісероплетіння, вишивки бісером та інші.

Безкоштовні екскурсії від найкращих екскурсоводів

Етноконцерт і виступи запрошених гостей – гуртів «Анця», Rock-H, «Цвіт кульбаби» та KALUSH.

Сьогодні, ж у неділю, 25 липня, свято розпочалося  яскравим показом моделей етноодягу та його стилізацій, театралізованим дійством – збором наречених на гуцульське весілля, майстер-класами з гуцульських танців.

А головною подією дня стала яскрава колона ДРУГОГО ВІДКРИТОГО ГУЦУЛЬСЬКОГО КАРНАВАЛУ.

Потім усіх на смачну грибову юшку запросив міський голова. А після на гостей свята чекав концерт за участі етноколективів області і запрошених зірок – «Медовий полин», «КораЛЛі», SELFY та IVAN NAVI та оголошення переможця КАРНАВАЛУ, який отримає грошову винагороду!

Участь у святкових заходах взяв народний депутат від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк. Він передав міському голові Яремче вітальну подяку для яремчанців від лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко".

Зокрема, на своїй сторінці у ФБ Михайло Цибалюк написав: "Перефразовуючи слова класика, що краще гір можуть бути лише гори можна сказати, що краще Яремче може бути лише Яремче.

Мешканці Яремчанщини приємно дивують своєю гостинністю, працелюбністю, доброзичливістю. Саме тому, у поєднанні з історичними пам’ятками та прекрасними рекреаційними ресурсами вони невід’ємно доповнюють красу сьогоднішнього міста.

У Яремче приємно зауважувати дрібниці: різьбу на дерев’яних будинках, оригінальну говірку, насичений запах бринзи, дрібний хрестик на ярмарковому вишитому рушнику, людей у національному вбранні, яке на тутешньому люді виглядає дуже органічно.

Яремче – це місто з особливим колоритом, багатими традиціями та славетною історією. Місто, яке надихає на нові звершення, нові здобутки для розвитку та процвітання Української незалежної держави!

День міста – це свято, що об’єднує всі покоління, це свято всіх, хто відчуває себе частиною великої родини і гордиться, що є яремчанцем!

Щиросердечно зичу усім Вам міцного здоров’я, щастя, родинного затишку! Бажаю невичерпної енергії, мирного неба та натхнення на звершення добрих справ, які примножать велич Яремче!

Нині мав велику честь передати міському голові Яремче вітальну подяку усім яремчанцям від лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко".

Фото - Яремчанська міська рада 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: