• Головна
  • Новини
  • Дрогобицьке міське сміттєзвалище визнано діючим до 2030 року

29.06.2020, 14:45

Дрогобицьке міське сміттєзвалище визнано діючим до 2030 року

Дрогобицький міський полігон для захоронення твердих побутових відходів, який розташований поблизу села Брониця – визначений як діючий та не підлягає закриттю.

Про це повідомили у Дрогобицькій міськвій раді.

Саме таку відповідь, розглянувши петицію, яку подали дрогобичани щодо сміттєвої кризи у Дрогобичі, офіційно надали у Львівській обласній державній адміністрації за підписом заступника голови ЛОДА Юрія Бучка.

Діючим полігон визнано до 2030 року, відповідно до Стратегії управління відходами у Львівській області, затвердженої рішенням Львівської обласної ради від 21 грудня 2017 року.

«Відповідальним за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, зокрема в частині рекультивації полігону, є КП «Комбінат міського господарства» Дрогобицької міської ради», – йдеться у офіційній відповіді.

Посилаючись на роз`яснення з цього приводу Міністерства юстиції України, у Львівській ОДА зазначають, що особи, які перешкоджають КП «КМГ» Дрогобицької міської ради дотримуватись вимог природоохоронного законодавства, тобто проводити рекультивацію полігону, винні у порушенні природоохоронного законодавства і притягаються до дисциплінарної, адміністративної, цивільної чи кримінальної відповідальності.

Отже, особи, які вже декілька років поспіль блокують роботу Дрогобицького сміттєзвалища поблизу села Брониця, порушують Законодавство і за це можуть бути притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, у міській раді Дрогобича вже тривалий час наявний робочий проєкт для рекультивації міського сміттєзвалища поблизу села Брониця, на який отримано експертний звіт, однак через перешкоджання окремих осіб роботи провести не вдається.

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України, розглянувши рішення Дрогобицької міської ради щодо електронної петиції «Про сміттєву кризу у Дрогобичі» також надали офіційну відповідь: «Відповідно до Законодавства України, вирішення питань, пов`язаних з розміщенням твердих побутових відходів Дрогобича та дрогобицького району відноситься до компетенції органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: