• Головна
  • Новини
  • Досягнути миру реально, але не шляхом референдуму, - Тимошенко

24.05.2019, 08:21

Досягнути миру реально, але не шляхом референдуму, - Тимошенко

Україні потрібен мир як передумова становлення розвитку держави. І для цього потрібні сильна армія, посилення санкцій проти країни-агресора та ведення правильних міжнародних переговорів, а не проведення референдуму щодо миру з Росією.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час програми «Право на владу» (23 травня) на телеканалі «1+1», - повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

«Референдум – це прекрасна ідея, але не у випадку досягнення миру в цій війні. Тому що на референдумі, ті нюанси, які можна ззовні не побачити, не можна обговорити та ухвалити рішення по всім деталям ситуації, що сьогодні відбувається на Сході. Референдум неприпустимий!» – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона переконана, сьогодні Україні потрібно мати сильну армію, згуртувати міжнародну спільноту на посилення санкцій проти Росії, а також негайно сідати за стіл переговорів без капітуляцій.

Як зауважила Голова партії, попередня влада 5 років бездарно вела переговори.

«Сьогодні нам треба не говорити про референдуми – вони неможливі, а треба говорити про консолідацію зусиль для побудови сильної міжнародної підтримки, щоб РФ реально пішла на переговори про мирний процес не з ватажками, а з Україною», – наголосила парламентарій.

Юлія Тимошенко також зазначила, наскільки зрілим є українське суспільство, яке повстало сьогодні проти ідеї такого референдуму: «Неможливо зараз в Україні допустити рішень проти української держави та її національних інтересів. І це важливе досягнення».

Водночас Юлія Тимошенко передала Володимиру Зеленському розроблений її командою пакет указів і законів для зниження тарифів для населення, адже вважає це одним з перших важливих кроків, який має зробити новий президент.

Як зазначила лідер «Батьківщини», документи підготовлені її командою, згідно з чинним законодавством.

«Ми маємо можливість поправити ситуацію за декілька днів», – наголосила вона і додала, що люди мають відчути зміни вже сьогодні.

Так, план дій містить напрацьований проект указу про ведення вето, по суті, призупинення двох постанов уряду Володимира Гройсмана щодо необґрунтованого підвищення цін на газ.

«Якщо ці дві постанови зупиняються, ми автоматично повертаємось до ціни 4, 5 грн за кубометр», – переконана політик.

Окрім того, серед указів – призначення двох людей в НКРЕКП, яка встановлює тарифи.

«У президента є повноваження формувати НКРЕКП. Там зараз є 2 вакансії, які дають право впливати главі держави на процес справедливого встановлення тарифів. І тут є проекти указу про призначення тих людей, яких президент захоче бачити в цій системі», – пояснила Голова партії.

Третій важливий документ – проект закону, який вже зареєстрований в парламенті, пройшов комітет і включений до порядку денного. Він стосується передачі газу українського видобутку для споживання бюджетної сфери та на потреби населення, як це було до 2014 року.

Як наголосила Юлія Тимошенко, вона передає всі ці напрацювання своєї команди президенту, де «порахована кожна цифра, щоб не завдати збитків доходам бюджету».

Фото - ukraina.ru

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: