• Головна
  • Новини
  • Донором для онука стала бабуся. У львівській дитячій лікарні провели десяту трансплантацію нирки

31.03.2023, 19:14

Донором для онука стала бабуся. У львівській дитячій лікарні провели десяту трансплантацію нирки

Маленький Захарчик майже два роки лікувався від хронічного гломерулонефриту. Щоб встановити точний діагноз, малечі провели дві біопсії нирки

Історією ще одного врятованого пацієнта поділилися у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

З 2021 року хлопчик перебував на апаратному перитонеальному діалізі. Тоді ж його внесли у лист-очікування на пересадку органу від посмертного донора. 

"Лікувати дитину було непросто, — розповідає лікарка Захарчика, нефрологиня Лілія Грицків. — Малюк потрапив до нас у важкому стані. За час перебування у стаціонарі переніс чотири епізоди сепсису. Попри процедуру діалізу, постійно втрачав білок, який потрібно було поповнювати різними препаратами". 

Стати донором для онука погодилася його бабуся. Спершу батьки відкинули цю пропозицію, але коли стан їхнього сина погіршився, погодилися. 

Медики зізнаються: десята трансплантація далася їм непросто — довелося поборотися з ускладненнями. Проте сьогодні все найгірше вже позаду. Й Захарчик, і його бабуся почуваються добре. 

Оперативне втручання хірурги Центру провели спільно з фахівцями Львівської обласної клінічної лікарні. Значну допомогу в лікуванні дитини надали волонтери з благодійного фонду "Крила надії". 

Лікарі переконані, що десята трансплантація — це важливий психологічний рубіж, після якого з'явиться стимул проводити більше трансплантацій, адже на пересадку нирки в медзакладі очікує багато пацієнтів. 

Загалом у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели сім родинних та три неродинні трансплантації. Лікарня є учасницею пілотного проєкту Міністерства охорони здоров'я України з трансплантації, тож ці операції повністю фінансує держава. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: