• Головна
  • Новини
  • До виготовлення і збуту амфетаміну причетний патрульний зі Львова

21.05.2020, 16:13

До виготовлення і збуту амфетаміну причетний патрульний зі Львова

20 травня у Львові викрили лабораторію з виробництва амфетаміну, яку облаштували у квартирі. Товар продавали по всій Україні. Як з’ясувало слідство, до злочинного угрупування входив і патрульний поліцейський. Його затримали на гарячому під час збуту наркотику.

Прес-служба ДБР у Львівській області повідомляє, що лабораторію створив поліцейський, хоча в інформації прокуратури та поліції цього факту не було зазначено, - пише Zaxid.net.

«Правоохоронець облаштував лабораторію для виготовлення наркотичних речовин в квартирі, де виготовляв психотропну речовину — амфетамін для подальшого збуту за допомогою спільників», — вказано у повідомленні ДБР 21 травня.

Працівника Управління патрульної поліції Львова затримали 20 травня під час збуту 300 грамів амфетаміну. Вартість цієї дози психотропної речовини — 54 тис. гривень.

Як повідомила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій, 29-річний поліцейський лише 27 квітня отримав службове посвідчення, але через карантин не пішов на навчання в академію, яке мають пройти нові працівники поліції перед початком патрулювання.

«Ця людина жодного дня на лінії не була. Це новий працівник, який навіть не вчився і не працював», — повідомила Катерина Рибій.

За інформацією Нацполіції, лабораторію відкрили у жовтні 2019 року, відтак майбутній поліцейський пішов на службу з наркобізнесу, не покидаючи прибуткової, хоч і нелегальної, справи.

СБУ повідомила, що діяльність угрупування координував з Києва один із організаторів наркобізнесу. Амфетамін збували по всій території України. У фігурантів провели 35 обшуків вдома, в авто. У них вилучили велику кількість психотропів та канабісу.

Поліцейському оголосять підозру, оберуть запобіжний захід та відсторонять від посади. Йому загрожує позбавлення волі від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині та у Києві затримали п’ятьох учасників наркоторгівлі. П’ятеро чоловіків зі Львова, Бродів та Києва віком від 26 до 47 років виробляли в обладнаній у львівській квартирі амфетамін із прекурсора, який киянин відсилав поштою до Львова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: