15.11.2021, 17:08

До кінця року пенсії зростуть у двох груп пенсіонерів

В Україні до кінця 2021 року ще двом категоріям пенсіонерів збільшать пенсійні виплати.

Про це розповіла Міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю виданню «Факти», опублікованому 15 листопада, передає "Слово і Діло".

«До кінця цього року підвищення отримають ще дві групи пенсіонерів. По-перше, це пенсіонери з найменшими пенсіями, які мають маленький страховий стаж, - з 1 грудня збільшаться мінімальні пенсії через підвищення прожиткового мінімуму. Також, відповідно, буде перераховано надбавки та підвищення до пенсії, які визначаються на базі прожиткового мінімуму, у тому числі надбавка за наднормативний стаж», - сказала Лазебна.

Другу групу, за її словами, складають пенсіонери віком від 65 років, у яких страховий стаж понад 30 років у жінок та понад 35 років у чоловіків.

«З 1 грудня мінімальна пенсійна виплата для них зросте з 2400 гривень до 2600 гривень внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати», - уточнила міністр.

Також вона нагадала, що наступного року у міністерстві склали календар підвищення пенсій, що включає 12 етапів адресного підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів. Один із етапів – це індексація пенсій у березні.

Крім того, за її словами, з жовтня наступного року розширять ініційовану президентом лінійку вікових доплат до пенсії людям похилого віку на категорію пенсіонерів від 70 до 75 років.

Лазебна уточнила, що мінімальна пенсійна виплата для людей віком від 70 років зі стажем 30/35 років буде 3000 гривень.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: