06.07.2021, 14:59

До України прибула моніторингова місія ПАРЄ

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи зустрілися з членами Постійної делегації України у ПАРЄ та її керівницею, народною депутаткою від фракції «Слуга Народу» Марією Мезенцевою.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу». 

До моніторингової місії увійшли два депутати-члени ПАРЄ: Біргір Торарінссон з Ісландії від Європейської народної партії та Алфред Хеєр зі Швейцарії від Альянсу лібералів та демократів Європи (ALDE).

Мета місії – перевірити здатність України виконувати зобов’язання, які вона взяла на себе при вступі до Ради Європи. Зокрема йдеться про моніторинг реформ судової влади та децентралізації, успіхи у боротьбі з корупцією, про становище нацменшин та засади мовної політики.

«Важливо приймати такі місії та дослухатись до їхньої точки зору. Ми почули низку актуальних запитань, які є в наших міжнародних партнерів, і я вважаю, що у нас вийшов продуктивний діалог. Україна продемонструвала вагомий прогрес у виконанні як нових зобов’язань, які продиктовані часом, так і постійних, які ми брали на себе ще в 1995 році, коли країна вступала до Ради Європи. Сподіваємось на позитивні висновки і звіт, що буде винесений на розгляд Асамблеї у січні 2022 року», – розповіла Марія Мезенцева.

За її словами в останньому проміжному звіті Україну визнали країною, що досягає успіхів у намаганні виконати покладені на себе зобов’язання, але й вказали на певні недоліки у сфері реформування судової системи й системи правосуддя та помірні результати у боротьбі з корупцією.

Члени моніторингової місії ПАРЄ планують зустрітися з головами низки парламентських комітетів, зокрема з питань свободи слова, антикорупційної політики, державного будівництва, правової політики.

Загалом за час візиту місія проведе понад 20 зустрічей з представниками Верховної Ради, Кабміну, Офісу Генпрокурора, Уповноваженим з прав людини, САП, НАБУ, ДБР, а також представниками громадянського суспільства.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: