• Головна
  • Новини
  • До Польщі з Білорусі намагалася прорватися велика група мігрантів

22.11.2021, 13:08

До Польщі з Білорусі намагалася прорватися велика група мігрантів

До Польщі у неділю, 21 листопада, з території Білорусі намагалася прорватися велика група зі 150 мігрантів, яку відразу ж оточили і затримали польські силові структури.

Про це інформує у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.  

“Вчора, 21 листопада, на відрізку кордону, який охороняється прикордонною заставою в Дубичах Церковних, близько 150 агресивних іноземців пробували вдертися на територію Польщі”, - йдеться у повідомленні.

Як додається, за спробою силового проникнення на територію Польщі спостерігали білоруські служби.

Як видно з підкріпленого до повідомлення відео, велика група мігрантів вже перетнула лінію польських загороджень, де її відразу оточили польські силовики.

За даними Прикордонної служби Польщі, упродовж минулої доби зафіксовано 346 спроб нелегального перетину кордону, щодо 58 осіб видано постанови про залишення території Польщі. За допомогу нелегальним мігрантам у перетині кордону затримано трьох осіб: двох громадян Сирії та одного з Грузії. 

У свою чергу поліція Підляського воєводства поінформувала, що напередодні було затримано чотирьох осіб за допомогу у нелегальному перетині кордону. Зокрема, затримано трьох громадян України та громадянина Таджикистану. Кур’єри намагалися перевезти далі на захід 39 осіб, які нелегально перетнули кордон. 

Як відомо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано понад 35 тисяч спроб нелегально перетнути кордон. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Фото - belta.by

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: