• Головна
  • Новини
  • До Львова приїхав новопризначений Посол Турецької Республіки в Україні

21.11.2023, 18:27

До Львова приїхав новопризначений Посол Турецької Республіки в Україні

Сьогодні новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Мустафа Левент Більген завітав до Львова та відвідав мерію. Перший заступник міського голови Львова, заступник з економічного розвитку Андрій Москаленко презентував Послу проєкт будівництва Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) та важливі економічні проєкти, які зараз реалізує місто. Відтак сторони обговорили і домовилися про співпрацю, зокрема у сфері підтримки ветеранів.

«Із початку війни Львів став величезним хабом і прийняв у себе сотні мільйонів осіб з інших міст. Зараз наше завдання - допомогти нашим захисникам, які повертаються з війни. Мова про наших Героїв, які потребують лікування, реабілітації та допомоги в поверненні до життя. Тому першочерговим важливим проєктом міста є будівництво Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з усією необхідною інфраструктурою.

Також реалізовуємо багато цікавих бізнесових проєктів. Зокрема одним з найпотужніших промислових проєктів вважаємо індустріальний парк «Сигнівка». На території парку площею понад 30 гектарів працюватимуть підприємства легкої та харчової  промисловості, машинобудування, поліграфії. Також парк спеціалізуватиметься на виробництві меблів, медичних виробів, пакувальних та будівельних матеріалів. Родзинкою парку стануть підприємства аерокосмічної промисловості та military tech», - розповів Андрій Москаленко.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Мустафа Левент Більген виявив зацікавлення до всіх презентованих проєктів, відтак зазначив готовність до співпраці.

«Це важливі і необхідні речі, які ви робите. Тому ми відкриті до співпраці і допомоги», - зазначив Мустафа Левент Більген.

 Довідка

Мустафа Левент Більген Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні з 14 вересня 2023 року. 10 листопада 2023 року вручив вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.

Народився у 1966 році в Анкарі. Здобув ступінь бакалавра на факультеті менеджменту та ступінь магістра в галузі міжнародного бізнесу і транзакцій на факультеті гуманітарних і соціальних наук Університету Джорджа Мейсона в США.

З 1995 року перебуває на дипломатичній службі в Міністерстві закордонних справ Туреччини. Був спеціальним радником Генерального секретаря Ради національної безпеки Туреччини Тахсіна Бурджуоглу, Генеральним консулом-засновником у Торонто, Генеральним консулом у Нью-Йорку, Надзвичайним і Повноважним Послом Туреччини в Об’єднаних Арабських Еміратах, радник декомунізаційної комісії Палати представників із закордонних справ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: