• Головна
  • Новини
  • Для Львівщини закуплять ще 10 «швидких», придатність яких вже розслідують на Тернопільщині

07.09.2020, 13:57

Для Львівщини закуплять ще 10 «швидких», придатність яких вже розслідують на Тернопільщині

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 3 вересня замовив десять автомобілів швидкої медичної допомоги на 19,6 млн грн. Транспорт поставить ТОВ «Автоспецпром» протягом трьох місяців після попередньої 50% оплати.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету міністрів, пишуть Наші Гроші.

Нагадаємо, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також залучений до боротьби з коронавірусною інфекцією. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей з підозрою на коронавірус.

Медики отримають десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будують дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Це вже друга закупівля спецавтомобілів для обласного центру екстреної медичної допомоги протягом карантину. На початку липня медики замовили дві «швидкі» у вже згаданого ТОВ «Автоспецпром» за 3,92 млн грн.

Компанія «Автоспецпром» зареєстрована 2012 року в Київській області. Половина фірми належить дочірньому підприємству «Регіон 2002», ще по 25% володіють Еміль Фісталь та Артем Фісталь. Компанія належить до групи братів Володимира та Германа Фісталів, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare®) і медичного обладнання, зазначає YouControl.

Протягом 2019-2020 років підприємство «Автоспецпром» отримало державних замовлень на 1 млрд грн, з яких лише – 25 млн грн у Львівській області (враховуючи поточний договір).

Компанія «Автоспецпром» фігурує в низці кримінальних проваджень щодо неякісної сертифікації автомобілів. Наприклад, цьогорічне провадження стосується недобросовісної поставки 42 автомобілів швидкої допомоги у Тернопільській області. Слідчі зазначають, що фірма з порушеннями переобладнала вантажівки Citroen Jumper під автомобілі швидкої допомоги, а посадовці обласної ради перерахували за них кошти. Порушення переоснащення «швидких» стосувалися сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ.

Водночас у фірмі «Автоспецпром» зазначили, що їхні автомобілі відповідають вимогам українського законодавства. Воно, переконана компанія, не містить жодних вказівок чи обмежень щодо типів шасі, на базі яких можуть виробляти автомобілі швидкої допомоги.

Офіційна позиція ТОВ "Автоспецпром":

У свою чергу в ТОВ "Автоспецпром" наголошують, що жодного судового рішення або вироку суду, якими б були встановлені обставини, на які посилаються у статті, у даних кримінальних провадженнях не винесено. Ба більше, таке рішення не може бути винесено, адже згадане кримінальне провадження базуються на припущенні про те, що компанія нібито всупереч ДСТУ 7032 переобладнала у "швидкі" вантажні автомобілі. Хоча чинне українське законодавство не містить жодних вказівок чи обмежень щодо типів шасі, на базі яких можуть бути вироблені автомобілі швидкої допомоги. 

Майже 10 років тому наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 590 від 27.12.2010 з метою гармонізації з європейським законодавством до ДСТУ 7032 були внесені зміни. Зокрема, з ДСТУ 7032 був видалений національний відхил від європейського стандарту DIN EN 1789 – вимога виробляти "швидкі" на базі автомобілів класу М1 (легкові автомобілі) за класифікацією ЄЕК ООН.

Такий крок, серед іншого, був обумовлений тим, що більшість автомобілів класу М1 за класифікацією ЄЕК ООН не відповідають ДСТУ 7032 за іншими показниками – габаритними розмірами салону, вантажопідйомністю, тощо. У всьому світі "швидкі" створюються на базі стандартного шасі фургонів або навіть легких вантажівок, як, наприклад у США. Адже вантажопідйомність є одним з найважливіших характеристик машини, в якій потрібно розмістити значну кількість медичного обладнання і від чотирьох до шести осіб, в т.ч. водія, медичних працівників, пацієнта та, можливо, його рідних.

Таким чином, "швидкі" виробництва ТОВ "Австопецпром" повністю відповідають вимогам українського законодавства, і, зокрема, ДСТУ 7032, а також кращій світовій практиці".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: