06.03.2019, 22:18

Дівчат візьмуть до військових ліцеїв, -Міноборони

З вересня цього року дівчата матимуть можливість навчатися у військових ліцеях.

Як інформує прес-служба Міністерства оборони, про це під час брифінгу повідомила головний спеціаліст Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Любов Гуменюк, передає УНІАН.

За її словами, відповідний проект наказу Міністерства оборони вже розроблено.

Гуменюк наголосила, що міністерство усуває перешкоди для активної та повноцінної участі жінок у діяльності війська, що сприятиме формуванню гендерно збалансованих Збройних сил України.

Вона повідомила, що також скасовуються обмеження щодо прийому осіб жіночої статі на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти. "Чисельність жінок, які навчаються у військових вишах та навчальних підрозділах, складає 8% від загальної чисельності зарахованих на навчання", - зазначила вона.

Також вона розповіла, що в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського та Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка реалізується "пілотний проект", в рамках якого у навчальних програмах вишів враховується гендерний складник.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в ЗСУ будуть готувати та злагоджувати штаби усіх рівнів за процедурами країн-членів НАТО.

Фото - УНІАН

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: