• Головна
  • Новини
  • Дитячий майданчик у парку Франка у Львові отримав сертифікат від німецьких інспекторів

08.06.2023, 14:53

Дитячий майданчик у парку Франка у Львові отримав сертифікат від німецьких інспекторів

Дитячий майданчик «Лис Микита», що у парку Франка, отримав сертифікат від інспекторів німецької фірми, яка перевіряє дитячі майданчики в Європі. Це перший майданчик у Львові, що сертифікований міжнародною компанією відповідно до європейських стандартів. 9 незначних недоліків, які знайшов інспектор під час перевірки у травні, виробник уже усунув.

У травні майданчик перевіряв інспектор сертифікованої міжнародної організації німецької компанії «SF-Service» Гольґер Вент. Конструкції інспектували на відповідність до європейських вимог, хоча українське законодавство цього не вимагає.

Матіас Гьопфнер, виробник дитячого майданчика «Лис Микита», показав сертифікат та протокол з виправленими недоліками. 

«Під час експертизи знайшли декілька маленьких недоліків – 9 штук. Вони не дуже масштабні, але зауваження були. Ось тут ми маємо документ і відразу підготували протокол з виправленими недоліками.

Були декілька моментів, де було нешліфоване дерево, завелика відстань на перилах, один шуруп наші хлопці забули забрати і сітку на мостик доставили. Це такі не грандіозні зауваження, але вони були. Зараз ми вже все виправили», – каже Матіас Гьопфнер.

До сертифікату компанія-виробник додала протокол, в якому вписані всі недоліки та додані фото до та після їх виправлення.

«Ми завжди стараємося робити усе у відповідності до європейських норм. Я загалом задоволений, але треба розуміти, що до таких індивідуальних дитячих майданчиків можуть бути зауваження. По-перше, тут кривий матеріал, з яким важко працювати. Робінія – це дуже міцний матеріал, він взагалі найміцніший, який росте в Європі, тому такі дитячі майданчики довговічні. Але через криве дерево, хоч ми і намагаємось зберегти всі відстані, це не завжди вдається. Інспектор перевіряє усе дуже ретельно, тому, коли він вже шукає, то обов’язково щось знайде.

Я розумію і тих, хто вперше бачить такі майданчики, бо в Німеччині – це норма такі високі і грандіозні конструкції, а тут люди думають, що це небезпечно, але ми справді дотримались усіх необхідних норм. Майданчик ми вже здали в експлуатацію і це означає, що з ним нема ніяких проблем. Німецький інспектор також бере на себе відповідальність, коли видає сертифікат. Там не можна ніякі «шури-мури» якось домовитись, там чітко усе так як і має бути», – запевняє виробник.  

Нагадаємо, у  Львові встановили унікальний дитячий майданчик за мотивами твору Івана Франка “Лис Микита”. Дитячий майданчик у львівському парку Франка спорудили за кошти мецената. Усі конструкції тут з дерева. Гойдалки, балансири, лазанки і навіть вежа-лабіринт у вигляді замку. Виготовив їх німецький виробник «Wesendorfer Kinderland», який спеціалізується на дитячих майданчиках з натурального дерева  і займається цим вже 22 роки. Більшість дитячих майданчиків вони виготовляють на експорт до Європи. 

“Лис Микита” став дуже популярним серед дітей. Тут щодня велика кількість малечі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: