• Головна
  • Новини
  • Дискредитував ЗСУ та принижував військових на замовлення: СБУ оголосила підозру буковинцю

25.11.2022, 11:33

Дискредитував ЗСУ та принижував військових на замовлення: СБУ оголосила підозру буковинцю

Служба безпеки викрила жителя Чернівецької області, який під час воєнного стану виготовляв та поширював у соцмережах відеоматеріали, спрямовані на дискредитацію ЗСУ

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, окрім того, що у своїх дописах чоловік зневажливо висловлювався щодо дій ЗСУ та керівництва держави, він також публічно ображав військовослужбовців під час виконання ними своїх обов’язків, знімаючи це на відео.

"Такий принизливий контент зловмисник розміщував на сторінках і каналах у Фейсбук, Телеграм та Youtube. "Творчість" буковинця миттєво поширювалася в мережі інтернет, формуючи у населення, зокрема, негативне ставлення до мобілізації під час воєнного стану. За оперативними даними, такий авторський матеріал буковинець систематично створював на замовлення і отримував за це "гонорари", - розповіли в СБУ.

Фото: СБУ у Чернівецькій області

Лінгвістична експертиза встановила, що публічні висловлювання українця свідчать про образу честі й гідності військовослужбовця, який здійснює заходи із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ.

Буковинцю оголосили підозру за ч.2 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: