03.10.2021, 21:55

«Динамо» і «Шахтар» зіграли внічию

У 10-му турі VBET Ліги київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» приймало донецький «Шахтар».

Про це пише cdynamo.com

Порівняно з поєдинком команд за Суперкубок України, який відбувся півтора тижні тому, Мірча Луческу зробив кілька змін у складі «біло-синіх». Місце в воротах зайняв Георгій Бущан, Віталія Миколенка, який отримав невелике ушкодження, на лівому фланзі захисту замінив Олександр Караваєв, а на вістрі атаки вперше зі стартових хвилин з’явився Вітіньйо.

Враховуючи важливість залікових балів у звітному поєдинку, адже у турнірній таблиці динамівці випереджали «гірників» на відстань однієї перемоги, команди розпочали матч досить стримано, не загострюючи гру. Однак уже через 10 хвилин «Динамо» та «Шахтар» обмінялися гольовими моментами: Карлос де Пена ввірвався зліва до штрафного майданчика суперників і влучив у стійку, а у контратаці «гірників» Алан Патрік завдав удару здалеку трохи вище «дев’ятки» воріт.

Далі вступати в гру довелося вже голкіперам – Георгій Бущан витяг м’яч із-під поперечини воріт після удару головою від Степаненка, який замикав подачу з кутового. Динамівці відповіли спробою Олександра Караваєва пробити з-за меж штрафного, але для Андрія Пятова цей постріл низом став легкою здобиччю.

Рахунок міг бути відкритий ще до перерви: Марлос із лінії штрафного спрямовував м’яч у кут воріт, проте схибив, а наприкінці першого тайму перевага була на боці динамівців, які створили цілий ряд гольових шансів. Вітіньйо двічі не влучив у площину воріт – спочатку після удару з напівкола перед штрафним, а згодом – у результаті виходу на побачення з Пятовим. Окрім того, капітан «Шахтаря» врятував свою команду після прострілу Буяльського з лівого флангу та рикошету.

Другий тайм розпочався з удару Вітіньйо з кута штрафного, який був заблокований захисниками «гірників», та гострого розіграшу стандарту від динамівців, після якого Циганков вийшов один на один проти Пятова, однак не зміг переграти досвідченого голкіпера.

Якщо Роберто Де Дзербі оновив атакувальну ланку своєї команди в середині другого тайму, то Мірча Луческу приберіг усі заміни аж до останніх хвилин зустрічі. Контроль м’яча залишався за киянами, але гості великими силами пресингували та намагалися виходити в швидкі контратаки. При цьому темп гри збивався замінами та дрібними фолами, які арбітр Олександр Шандор пробачав у першому таймі, однак почав карати після перерви.

Перед фінальним свистком було гаряче біля воріт «Динамо» – Караваєв встиг винести м’яч зі «стрічки» після подачі Алана Патріка з кутового та зрізки від Забарного. Однак у решті моментів Георгій Бущан і захист «біло-синіх» випереджали всі випади гравців атаки «гірників».

0:0 – нічийного результату достатньо, щоб динамівці зберегли триочкову перевагу над «Шахтарем» у чемпіонських перегонах.

VBET Ліга 2021/22, 10-й тур

3.10.2021. Київ, НСК «Олімпійський». 28 073 глядачі

«Динамо» - «Шахтар» - 0:0 (0:0)

«Динамо»: Бущан – Кендзьора (Тимчик, 87), Забарний, Сирота, Караваєв – Сидорчук (к), Шапаренко, Буяльський (Гармаш, 86), Циганков, де Пена – Вітіньйо (Шкурін, 86).

«Шахтар»: Пятов - Додо, Кривцов, Марлон, Матвієнко – Степаненко (Маркос Антоніо, 65), Майкон, Алан Патрік, Марлос (Тете, 65), Соломон (Сікан, 65) - Педріньо.

Попереджені: Шапаренко (70), Вітіньйо (80) - Марлон (25), Кривцов (67), Сікан (68), Тете (77).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: