09.04.2021, 20:11

Держгеокадастр грабує Львів, - міська рада

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, Львівська міська рада неодноразово зверталась в обласне управління Держгеокадастру з проханням не передавати землю, яка передбачена генпланом Львова для будівництва нової вул. Вернадського у приватну власність.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

«Коли ми розпочали аналіз, то особливе обурення викликала земельна ділянка, що знаходиться впритул до Сихова. Фактично, тепер вона є на території Солонківської ОТГ, але водночас вона в межах проектованої вулиці Вернадського, яка передбачена генпланом Львова. І одним із пріоритетів є побудова цієї вулиці. Передбачається, що це має розвантажити і створити транспортні вузли і покращити транспортне сполучення.

Держава має це привести в законний спосіб. Якщо це лишити так, як воно є, тоді громаді Львова доведеться за це заплатити немалі гроші, аби викуповувати землю для суспільних потреб. Хтось на тому заробить, а громада міста на тому точно втратить. Львів б’є в набат, щоб врегулювати це найближчим часом.

Місто не раз повідомляло чиновників Держгеокадастру про те, що цю ділянку не можна віддавати в приватну власність. Щойно ми побачили на кадастровій карті, що ця ділянка сформована і її можуть віддати третій особі, департамент містобудування Львівської міськради відразу звернувся в обласне управління Держгеокадастру. Це було ще минулого року. Були листи і міського голови.

Вважаю це просто злочинними діями, а тому міський голова Львова вже звернувся до Міністра агрополітики. Чекаємо адекватної реакції», - акцентував Любомир Зубач.

Зазначимо, що є указ президента та постанова Кабміну, за якими землі поза населеними пунктами мали б перейти у розпорядження громад.

«Держгеокадастр не має розпоряджатися і роздавати ділянки наліво і направо, ці землі повинні були бути передані ОТГ. Саме громада має розпоряджатися своїми землями. Це логічно. Проте на практиці інакше. Якщо взяти територію Львівської ОТГ, то було прийнято рішення тільки по 48 ділянках площею 469 га. Це крапля в морі, якщо зважити на те, скільки є земель за межами населених пунктів Львівської ОТГ. При чому по цих 48 ділянках, по яких прийнято рішення, по факту Держгеокадастр передав тільки половину ділянок», - наголосив Любомир Зубач.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: