• Головна
  • Новини
  • Держдума РФ планує "скасувати" незалежність Литви. В Україні зреагували

09.06.2022, 08:26

Держдума РФ планує "скасувати" незалежність Литви. В Україні зреагували

У Держдуму РФ внесли законопроєкт про скасування постанови Державної Ради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки"

Документ опубліковано на сайті законодавчого органу Росії.

У пояснювальній записці до законопроєкту депутат від "Єдиної Росії" Євген Федоров, який став ініціатором документа, пише, що нібито "після внесення поправок до Конституції країни Російська Федерація була визнана правонаступником СРСР на своїй території". 

За словами Федорова, у березні 1991 року в Радянському Союзі було проведено референдум, за підсумками якого населення висловилося за збереження СРСР як єдиної держави. Але у вересні того ж року на першому засіданні Державної Ради СРСР під головуванням президента СРСР Михайла Горбачова було прийнято ухвалу Державної Ради СРСР № ДС-1 "Про визнання незалежності Литовської Республіки". Євген Федоров вважає, що ця ухвала була незаконною. 

На появу документа із зазіханнями суверенної держави — партнера України відреагували у Києві. Зокрема радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк написав у Twitter, що намір Держдуми скасувати ухвалу про незалежність Литви є черговим доказом несправності російської влади.

"Це – ще один доказ того, що апетити імперії не обмежуються Україною. Будь-які розмови про шлях до миру через збереження варварської фізіономії Росії – самообман, який принесе війну на територію ЄС", – наголосив Подоляк.

За його словами, зараз війну можливо зупинити лише якщо союзники України прискорять і збільшать військову допомогу для ЗСУ. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: