• Головна
  • Новини
  • Дерево, яке у Стрийському парку убило двох людей, на вигляд було повністю здорове, - міська рада Львова

02.08.2021, 12:50

Дерево, яке у Стрийському парку убило двох людей, на вигляд було повністю здорове, - міська рада Львова

За інформацією від Олександри Сладкової, начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, дерево, яке розламалось і убило двох молодих людей, – це клен гостролистий, він зламався на висоті 7-10 м, стовбурових пошкоджень у нього немає.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

Нагадаємо, учора, 1 серпня, у Львові внаслідок сильного вітру з дощем розламалось дерево у Стрийському парку, воно впало на молоду пару, що сиділа на лавці у парку: 20-річний хлопець і 18-річна дівчина загинули. Наразі тривають слідчі дії. 

«Обстеження дерев у Стрийському парку проводять систематично. У парку є приблизно 6 тис дерев, і коли у персоналу парку є підозри на аварійність якогось дерева, то вони звертаються до управління екології, щоб провести комісійне обстеження.

Дерево, яке стало причиною трагічних смертей – це клен гостролистий. Таких дерев у парку близько 30%. Я зранку була на місці трагедії і оглядала цю територію. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 м, тому побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття. Відповідно, точну причину, чому воно розвалилося зможе сказати слідство. Мій особистий попередній висновок такий: поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки. Воно росло поруч від клена, і теж пошкодило сусідню лавку. Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія», - розповіла Олександра Сладкова.

Львівська міська рада висловлює співчуття рідним та близьким загиблих.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: