• Головна
  • Новини
  • Депутати ухвалили бюджет Львова на 2023 рік: військові сплатять 2,2 млрд грн податків

06.12.2022, 17:20

Депутати ухвалили бюджет Львова на 2023 рік: військові сплатять 2,2 млрд грн податків

6 грудня депутати Львівської міської ради ухвалили бюджет громади на 2023 рік, на підтримку військових планують витратити пів мільярда гривень

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні депутати міської ради прийняли бюджет Львова на 2023 рік найважливіша стрічка – це підтримка військовослужбовців. Загальна сума – 500 мільйонів гривень, – написав Андрій Садовий на своїй сторінці у фейсбук. – Попри все в пріоритеті залишається освіта, медицина та культура. Також призупинили дію програм, які не є критичними під час воєнного стану. Обов’язково повернемось до них після перемоги".

Утім, у наступному році не лише Львів підтримуватиме військовослужбовців, а й військовослужбовці підтримуватимуть бюджет Львова. З 11, 695 млрд грн податків, які розраховують отримати до бюджету Львівської громади у 2023 році, 2,2 млрд сплатять військові. Саме таку суму податку з доходів фізичних осіб львівський бюджет планує отримати  з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями  та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами. Загалом надходження від ПДФО складуть 7, 6 млрд. 

Загалом доходи бюджету Львівської міської територіальної громади заплановані на рівні 13, 647 млрд  гривень,  видатки –  13, 7 млрд гривень. 
Станом на 31 грудня 2023 року граничний обсяг місцевого боргу не має перевищувати  2, 23 млрд грн, а  обсяг гарантованого Львівською міською територіальною громадою боргу у сумі 4, 57 млрд грн. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: