• Головна
  • Новини
  • Депутат від монобільшості запропонував долучити Польщу до мінського процесу

01.08.2020, 19:55

Депутат від монобільшості запропонував долучити Польщу до мінського процесу

До переговорів у мінському процесі потрібно залучати «нових гравців», зокрема нашого близького партнера — Польщу.

Таку думку нам у спецпроєкті «Доторканні» висловив народний депутат від «Слуги Народу» Святослав Юраш, член парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, пише Громадське.

«Вирішення наших проблем через мінський процес полягає саме в діалозі через наших західних партнерів… Я думаю, що варто звернути увагу наших партнерів ближчих, які розуміють наші проблеми краще, серед них Польща», — зазначив Юраш.

Він вважає за необхідне долучити цих «ближчих партнерів» до мінського процесу та давати їм можливість «ставати нашими ключовими партнерами в рішенні наших екзистенціальних російських дилем». За словами Юраша, Польща дуже хоче бути долученою до всіх процесів.

«Я просто вважаю, що якщо наша мінська дискусія не дає ще результатів і не даватиме їх ще, то треба переобдумувати мінський процес і долучати до нього нових гравців. Як ту ж нашу історично незмінно близьку Польщу», — додав він.

Схоже, що Польща справді хоче бути долученою до цього процесу. Так, у жовтні 2018-го міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna наголосив, що відсутність Польщі у Мінському та Нормандському форматах є «найбільшою поразкою Польщі на зовнішньополітичній арені з 1989 року».

Мінський процес — це переговори з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, в яких беруть участь представники України, Росії та ОБСЄ. Тристороння контактна група в Мінську поділена на чотири підгрупи: економічну, політичну, гуманітарну та з питань безпеки.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: