• Головна
  • Новини
  • Депутат підозрює, що мешканців Жовківського району труять хімікатами

04.06.2019, 00:10

Депутат підозрює, що мешканців Жовківського району труять хімікатами

Депутат Жовківської районної ради (Львівська область), еколог Ігор Муравський має підозру, що мешканців району труять хімікатами. Зокрема, він розмістив у мережі відео, де зафіксовано "хімічну атаку", вчинену в обідню пору в неділю 2 червня.

"Ось так в денний час поблизу міста Жовкви при температурі вищій як 20°С окроплюють поля гербіцидами !!!", - написав Ігор Муравський. 

Сьогодні, 3 червня, Ігор Муравський додав коментар до відео (подаємо дослівно) : "В продовження до вчорашнього мого прямого ефіру у мережі Фейсбук, щодо окроплення полів поблизу міста Жовкви фірмою ТОВ «Захід - Агро МХП». Повідомляю, що сьогодні відбулась нарада у Жовківській районній державній адміністрації, під головуванням заступника голови Л. Дунець, за участі керівника Жовківського відділення Держпродспоживслужби Р. Гапоненка, керівника Управління сільського господарства у Жовківському районі, керівника фітосанітарної служби у Жовківського району (сьогодні дізнався, що така служба у нас існує) та представників підприємства.

Під час виступу керівниця фітосанітарної служби заявила, що підприємство вносило добрива, вітаміни, стимулятори росту і не заперечувала, що в причіпі знаходилися гербіциди та підсилювач для них. На моє запитання - чи були відібрані проби хімікатів, -сказала, що ні, а те, що обробка проводилась «вітамінами», їй повідомив агроном підприємства, якому вона довіряє.

Попри це, вчора, керівник зізнався «не на камеру», що вносили гербіцид, так як до цього погода не дозволяла, а кукурудза заростає. Підтримали чиновницю із фітослужби усі присутні. Заявили, що це дуже потужне підприємство і в них сильні юристи, пригрозивши подати на мене до суду.
Також, піднімалось питання температурного режиму і часу оброблення полів, з попередженням органів місцевого самоврядування, мінімум за дві доби до кроплення.

Керівник фірми висловлювався толерантно, з невдоволенням, мотивуючи тим, що виник великий резонанс і в сторону агропромислового підприємства посипалось багато бруду та образливих коментарів. На відміну від начальника служби безпеки підприємства - Косика Андрія Івановича, в минулому, працівника Управління міліції, на посаді заступника начальника управління кримінального відділення у Львівській області, який вів себе хамовито, постійно наголошуючи до мене: «давай вийдемо, я тобі розкажу, хто ти і що ти». Звичайно, розмови у нас не вийшло. Після цього, він в кулуарах Жовківської райдержадміністрації «запросив» мене на вулицю. Але, я вирішив на такого високого рівня «запрошення» не погоджуватись.
На сьогоднішнє засідання Р. Гапоненко підготувався, зміст додаю. Також, було домовлено про чергове зібрання так званої «комісії, чи робочої групи» найближчої п’ятниці о 10:00 год. Запрошую долучитись мешканців.

Прохання до жителів району повідомляти у випадку погіршення стану здоров’я в дорослих чи дітей, також, при виникненні алергічних реакцій, падіжі бджіл, які виникли внаслідок застосування гербіцидів при обробці полів.

Повідомлення надсилати на Жовківську районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області: вул. Дорошенка 13, місто Жовква, 80300, e-mail: vet_med@ukr.net, на ім’я Гапоненка Р.Р., а також в органи обласного управління.
В підсумку виникає питання:чи потрібне нам таке керівництво району???".

(Редакція готова розмістити коментарі всіх зацікавлених сторін). 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: