• Головна
  • Новини
  • Дефіцит потужності відсутній 19-й день поспіль і поки що не прогнозується - "Укренерго"

02.03.2023, 12:25

Дефіцит потужності відсутній 19-й день поспіль і поки що не прогнозується - "Укренерго"

Дефіцит генеруючої потужності в Об'єднаній енергосистемі України відсутній протягом 19 днів поспіль, його виникнення поки що не очікується, повідомила НЕК "Укренерго" у телеграмі у четвер.

"Зросла доступна потужність в енергосистемі, що підвищує її операційну безпеку та зменшує ризики виникнення дефіциту. Споживання відповідає рівню робочого дня і залишається стабільним протягом тижня", - зазначили в компанії.

Наразі в роботі задіяні всі види електростанцій енергосистеми. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через повінь мають багато ресурсів, а також сезонно - електростанції з відновлюваних джерел енергії.

"Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання областям не доводилися. Мережевих обмежень у мережах "Укренерго", що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях, наразі немає", - поінформували в НЕК.

Водночас, як пояснили в "Укренерго", у разі зміни ситуації в енергосистемі та різкого зростання споживання можливе застосування відключень.

"Учора ввечері внаслідок обстрілу росіян є пошкодження в мережах операторів системи розподілу на Полтавщині та Сумщині. Бригади обленерго ведуть відновлювальні роботи", - додали в компанії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: